Om oss gammal

”Så var det dags för att uppfylla en önskan – ”vanliga” kläder till vården”

Att gång efter annan bli varse förstörda kläder efter makens arbete på vårdcentral och min återkommande kommentar ”Hur ser du ut?” kändes det som om något inte riktigt fungerade. Varför använda privata kläder? Svaret blev att inga alternativ egentligen finns förutom traditionella landstingskläder vilket inte kändes rätt i den arbetsmiljön.

Detta i kombination med många års egen erfarenhet och gedigen kunskap inom design, produktion och försäljning för modekläder var saken klar – Saiboo startade 2010.
Vårt mål är att erbjuda er en dress-code för läkare och vårdpersonal som kan förena förtroende som en viss klädsel skapar samtidigt med att uppfylla hög nivå av funktionalitet, kvalitet samt kravet på att vården håller en god hygienisk standard. En viktig del för teamet är att få personalen att känna sig trygg och inte minst snygg och för kundernas räkning ska det vara lätt att känna igen vem som tillhör vårdteamet.
Vi har tagit fram vår egna kollektion anpassad till de behov ni möter som jobbar inom vård och hälsa. Plaggen ska i kombination med funktion även andas mode utifrån siluett, färg och form. Vi kan till sist stoltsera med starkt konkurrenskraftiga priser.
Hur hållbara vi än gör plaggen så kommer de av en eller annan anledning vilja kasseras, antingen har det kommit någon fläck, blivit missfärgade i tvätt, gått sönder eller helt enkelt tvättats allt för många gånger. Vad gör man då med de vi kallar uttjänta plaggen? Samla dem i Saiboo återvinningssäck och meddela oss på recycle@saiboo.se så hämtar vi upp den och recyclar kläderna.
En hjärtefråga för oss är miljön – Vi tar vårt ansvar genom att återskapa och återvinna. Läs mer under Miljö och ansvar.